marți, 10 ianuarie 2012

VINDECÂND CU LUMINĂ



Suntem pe punctul de a face descoperiri remarcabile în privinţa câmpurilor de energie umane. Importanţa acestei descoperiri este comparabilă cu cea a penicilinei sau a descifrării ADN-ului şi va schimba pentru totdeauna modul în care privim viaţa şi vindecarea. La mijlocul anilor ’80, Dr. Robert Becker, un cercetător de renume în domeniu şi autor al cărţii „Corpul Electric”, a sugerat că aflarea dimensiunii electrice a vieţii, ar duce la alte desoperiri în domenii ca vindecarea durerii, conştiinţă şi natura vieţii în sine.
Acum, la începutul unui nou secol, oameni de ştiinţă de renume şi doctori din toată lumea, cercetează efectele a numeroase tipuri de câmpuri energetice în cercetarea unor boli.
Înţelepciunea antică a fluxurilor de energie
Explorarea câmpurilor energetice reuneşte înţelepciunea antică cu ştiinţa modernă. Teorii chinezeşti tradiţionale vorbesc despre un sistem de meridiane invizibil, care trece adânc prin ţesuturile corpului. Prin aceste meridiane trece energia nutritivă, numită de chinezi chi. Aceasta intră prin corp prin punctele de acupunctură şi curge spre organele structurale mai din interior, aducând nutriment dătător de viaţă, cu o energie mai subtilă.
Chinezii mai cred că atunci când fluxul de energie se blochează sau este în dezechilibru, se produc disfuncţii ale sistemului. În acelaşi fel, textele antice ale literaturii indiene yoghinice vorbesc de centre energetice speciale, numite chakras (care în sanscrită s-ar traduce roţi).
Există cel puţin şapte chakras principale legate de trupul uman. Anatomic, fiecare chakra este asociată cu un nerv major şi cu o glandă endocrină. De asemenea, există mai multe chakras mici, asociate cu încheieturile majore – genunchi, călcâi, coate, etc. Adunate, există peste 360 de chakras mari şi mici în corpul uman şi biocâmpul său. Aceste chakras sunt, la rândul lor, conectatea între ele şi la porţiuni de celule, prin canale fine de energie, numite nadis-uri.
Nadis-urile sunt formate prin fire foarte fine de energie. Mai multe surse au vorbit de 72.000 de nadis sau canale eterice existente în anatomia subtilă a fiinţelor umane. Aceste canale unice sunt legate de sistemul nervos fizic. Cultura occidentală s-a bazat pe tehnologia existentă pentru a testa, demonstra, măsura şi valida diferite fenomene. Cât timp câmpul bioenergetic nu a putut fi demonstrat şi măsurat, chakras şi meridianele au fost ignorate de oamenii de ştiinţă occidentali, fiind considerate construcţii mistice ale unor culturi primitive orientale.
Dar recent, chakras, canalele energetice (ida, pingala, sushumna) şi meridianele de acupunctură au fost demonstrate prin mijloace tehnologice avansate, cu care s-a putut evidenţia existenţa şi funcţiile lor, ceea ce ne-a lărgit viziunea asupra unui univers interior nevăzut. În acelaşi timp, o nouă matematică a naturii, cu fractale şi formule algoritmice, face posibilă descrierea vibraţiilor dinamice şi continue, asemeni celor ale câmpului bioenergetic.
Păreri ştiinţifice privind câmpul energetic
Fizica cuantică spune că substanţele materiale sunt alcătuite nu doar din materie observabilă, dar şi din componente mai subtile, care au modele energetice, margini şi definiţii. Cu cât ne adâncim mai mult în substanţele fizice, cu atât energia electrică şi magnetică, sau câmpul energetic apare tot mai clar. Toate fiinţele umane, vegetale, animale, materialele – copac, piatră, animal -, au un câmp informaţional-energetic pentru că sunt alcătuite din particule, atomi, celule.
Fiecare dintre aceste câmpuri este într-un echilibru dinamic. Cu cât o substanţă este mai puţin densă, cu atât vibraţia câmpului său energetic va fi mai înaltă şi cu un potenţial mai mare de a produce o forţă. Frecvenţele acustice sunt legături primare în natură. Pentru fiecare frecvenţă sau undă de lungime există rezonatori naturali sau creaţi.
Cu alte cuvinte, frecvenţa unui câmp la un moment dat este o structură care determină energia pe care o va absorbi sau de care va fi influenţată. Teoretic, toate frecvenţele vibraţiilor există în univers, de la cele mai joase, până la cele înalte, aşa cum omul modern le poate măsura în cazul undelor radio, TV, telefoane celulare, laseri. Fiecare substanţă materială, vie sau moartă, minerală sau chimică, îşi are propira semnătură vibratorie, dictată de structura propriului câmp. Există vibraţii dominante sau recccesive în fiecare câmp, ceea ce îi dă „personalitate”.
Interacţiunile dintre câmpuri se referă la modelul şi puterea fiecărui câmp. Se constituie în portaluri, porţi sau ferestre pentru schimburi. Câmpul energetic este este sursa primară a interacţiunilor unei persoane cu mediul. Orice ţi s-ar întâmpla, câmpul tău este primul care percepe. Straturile superioare ale câmpului energetic rezonează cu influenţele informaţional-energetice externe fiinţei umane şi răspund cu câteva fracţiuni de secundă înainte ca sistemul nervos să simtă ceva.
Câmpul energetic (biocâmpul) posedă frecvenţe (vibraţii) informaţionale de o mie până la zece mii de ori mai mari decât sistemul nervos. Câmpul nostru energetic deţine de o mie de ori mai multe informaţii despre sănătatea corpului nostru, decât orice alt tip de informaţie neurologică sau patologică.
Legătura dintre aure şi câmpurile energetice
Unul dintre cei mai renumiţi experţi în acest domeniu este Dr. Valerie Hunt, autoarea cărţii „Mintea Infinită – Ştiinţa vibraţilor umane”, publicată în 1995, la Malibu Publishing.
În ultimii 20 de ani, Laboratorul Electromiografic al UCLA, Departamentul de Ştiinţă Psihologică, explorează energia de la nivelele cele mai joase, legate de sistemul neuromuscular. Această activitate, de nivel jos, a fost considerată anterior, ca fiind neimportantă. Folosind instrumente electromiografice telemetrice (asemănătoare cu cele ce înregistrează activitatea creierului, inimii şi muşchilor astronauţilor în spaţiu), Dr. Hunt a descoperit că amplificând energia bioelectrică de bază dintre eforturile musculare şi odihnă, au fost înregistrate noi tipare energetice, diferite de oricare alte sisteme de tensiune ale corpului. Acestea erau continue, dar se schimbau cu odată cu variaţiile individuale care precedau depolarizarea musculară sau cerebrală. Într-un studiu în care a cercetat efectele masajului asupra corpului şi a psihicului, ea a înregistrat semnale de milivoltaje (milivolte, salturi) ale corpului în timpul şedinţelor de masaj. Pentru asemenea înregistrări, ea a folosit electrozi de argint, plasaţi pe piele.
Simultan, cu înregistrarea semnalelor electronice, Rosalyn Bruyere de la centrul Lumina Vindecătoare, Glendale, California, a observat aura atât a personei care masa, cât şi a celei supuse exerciţiului. Ea a descris culoarea, mărimea şi mişcările energetice ale chakras şi a norului de aură implicat.
Oamenii de ştiinţă au analizat matematic tiparul undelor înregistrate. Forma undelor şi frecvenţele (vibraţiile) erau în strânsă legătură cu culorile descrise de Bruyere. Cu alte cuvinte, atunci când ea vedea albastru pe aură, măsurătorile electronice au arătat întotdeauna formarea frecvenţelor de unde albastre. Experimentul a fost repetat cu alţi şapte cititori de aură. Rezultatele au fost aceleaşi.
„De-a lungul timpului persoanele sensibile au putut simţi şi descrie emisiile de aură, dar aceasta este prima dovadă ştiinţifică, obiectivă”, spune Dr. Hunt.
Studii primare cu vindecători ce îşi foloseau mâinile au verificat unicitatea transferului dintre vindecător şi vindecat. De exemplu, vindecători specializaţi în tratarea durerii şi micşorarea tensiunii, prezentau câmpuri albastre sau violete. Unii oameni, mai ales cei care sufereau de boli ca scleroză multiplă, sclerodermă, boala Lou Gehrig, aveau un câmp rigid, ce nu permitea transmiterea de energie de la cei mai mulţi dintre vindecători. S-a observat că un transfer între două câmpuri este esenţial pentru grăbirea vindecării.
Când un vindecător experimentat termină o şedinţă de vindecare, cele două câmpuri, a lui şi a celui pe care îl tratează, sunt la fel. Când vindecătorul simte acelaşi câmp cu alpacientului, sesiunea se termină.
Efectele câmpului electromagnetic asupra corpului uman
Ultimele cercetări, realizate împreună cu NASA, au măsurat efectele distorsiunilor câmpului electromagnetic asupra câmpului bio-energetic al unor subiecţi în camera Mu. Aceasta este o cameră acoperită, aflată la Departamentul de Fizică al UCLA, în care energia electromagnetică naturală poate fi modificată fără a schimba nivelul forţei gravitaţionale sau conţinutul de oxigen. Folosind instrumentele din cameră, fizicienii au putut modifica calităţile şi fracvenţele câmpului electromagnetic. În timpul înregistrării, un cititor de aură a citit câmpul auric, în vreme ce fizicienii au produs schimbări ale mediului.
Descoperirile au fost uimitoare.
Când aspectul electric al atmosferei din cameră a fost retras, lăsându-se mai puţină energie electrică, câmpul de aură a devenit dezorganizat şi incoerent. Răspunsul senzorial era atât de slab, încât subiecţii nu îşi puteau da seama de localizarea corpurilor lor în spaţiu. Cititorul de aură a descris energia ca şi cum nu ar mai fi fost fluidă, pentru că mai mult sărea între oameni şi chakras. În interiorul corpului, ea a văzut energia curgând într-o reţea extinsă, asemeni unei plase pentru peşti, ce nu corespundea traseului meridianelor.
Atunci când electromagnetismul din aer a fost complet eliminat, singura energie electrică disponibilă pentru subiecţi a fost cea a celorlalţi subiencţi din cameră. Interacţionând, câmpurile lor au slăbit. În absenţa unei surse atmosferice de electromagnetism, interacţiunea dintre câmpurile lor confuze a crescut, pe măsură ce dezorganizarea lor s-a mărit şi ea. Ei au început să plângă. Deşi au spus că nu se simţeau trişti, corpurile lor au reacţionat ca şi cum ar fi fost ameninţaţi, pentru că câmpul electromagnetic care îi proteja dispăruse.
Atunci când câmpul electric al camerei a crescut peste cotele normale, câmpurile aurice s-au restabilit. Mintea subiecţilor a devenit mai clară, şi au vorbit despre o lărgire a conştiinţei lor. Aurele lor au devenit mai luminoase, ceea ce a mărit vibraţiile albe. Dar când aspectul electric al camerei a rămas normal, iar magnetismul a scăzut, s-au produs grave discordanţe.
Abordarea bioenergetică asupra vindecării
Dr. Hunt crede că bioelectricitatea este viitorul următoarei generaţii de medicină biologică şi instrumente psihologice de tratament şi evaluare.
„Ştim cum boala începe în câmp. Drept consecinţă, şi sănătatea poate face acelaţi lucru. Câmpul ar trebui să fie primul domeniu de diagnostic”, spune Dr. Hunt. „Prin urmare, trebuie să începem tratamentul de acolo. Nu trebuie să continuăm să şocăm corpul cu medicamente.”
Cercetările demonstrează că reacţiile primare din lume au loc între câmpuri; această interacţiune este şi cea mai dinamică şi mai rapidă. Până când răspunsurile mecanice şi chimice sunt date, transferul dintre câmpuri a avut deja loc. Din experienţă, ştim că câmpul nostru fizic răspunde forţei unei explozii, înainte ca noi să o auzim sau să o simţim.
În 1992, a fost înfiinţată Fundaţia Câmpurilor Bioenergetice, pentru a continua munca de 20 de ani în domeniu a directorului său, Valerie Hunt. Cercetările BFF promit crearea unei noi game de instrumente ştiinţifice şi medicale ce vor fi folosite pentru diagnosticare şi pentru teste de sănătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu