joi, 12 ianuarie 2012

Alimente benefice pentru sanatatea organismului nostru



Specialistii in nutritie din Germania, in urma unui amplu studiu efectuat si publicat in ziarul Bild, au stabilit care sunt cele mai sanatoase 100 de alimente ce ne protejeaza principalele organe: inima, creierul, ochii, pielea si parul, oasele, stomacul si intestinele, ficatul si rinichii. In cazul legumelor si fructelor se recomanda ca acestea sa fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de specialistii germani trebuie administrate sub forma de infuzii, comprese sau tincturi.

  

 

Pentru inima

1. Varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
2. 
Broccoli – contine calciu, fier si caroten, care ajuta la prevenirea atacurile de cord si aterosclerozei
3. 
Ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
4. 
Portocala – contine vitamina C, are putine calorii si scade valoarea colesterolului din sange
5. 
Morcovul – continutul ridicat de acid folic si bioflavonoide protejeaza inima
6. 
Pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
7. 
Ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
8. 
Usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
9. 
Leurda (usturoiul salbatic) – curata sangele de toxine ajutand la detoxifierea organismului
10. 
Sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
11.
 Uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce nivelul colesterolului
12. 
Cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul mineralelor specifice continute de aceasta
13.
 Somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada nivelul trigliceridelor din sange
14. 
Dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
15. 
Cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare
16. 
Paprika – protejeaza vasele de sange si inima
17. R
osia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind si un diuretic eficient
18. 
Maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
19. 
Marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
20. 
Fasolea neagra – o singura cana de fasole neagra contine intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
21.
 Coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
22
. Zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
23. 
Murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
24
. Socul – imbunatateste circulatia sanguina
25. 
Piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
26.
 Ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
27
. Rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
28. 
Grapefruitul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
29.
 Ciuperca Shitake – reduce colesterolul
30. 
Prunele – previn tromboza
31
. Curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei datorita faptului ca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
32.
 Afinele – ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
33
. Ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
34.
 Porumbul – contine vitaminele D si K
35. 
Ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol

 

Pentru creier

36. Lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului
37.
 Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier
38. 
Carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
39.
 Fasolea – creste puterea de concentrare
40
. Oul – este o sursa grozava de proteine, galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
41. 
Avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
42. 
Bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
43. 
Caisele – stimuleaza neuronii
44. 
Stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
45. 
Para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “munca” a creierului
46. 
Mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
47. 
Salata verde – calmeaza sistemul nervos

 

Pentru ochi

48. Castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active
49. 
Arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare
50
. Mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu
51.
 Limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor
52. 
Rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati
53.
 Gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu
54. 
Iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor care isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului
55.
 Grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur
56.
 Strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne
57. 
Patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare
58.
 Capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne
59. 
Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare
60. 
Ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului
61. 
Rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare

 

Pentru piele si par

62. Pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii
63. 
Iaurtul – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A
64. 
Graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii
65.
 Orzul – infrumuseteaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66. 
Cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul
67. 
Hreanul – continutul de substante active regenereaza parul, pielea si unghiile
68. 
Mustarul natural  – regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii

 

Pentru oase

69. Migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase
70. 
Spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor
71.
 Meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor
72. 
Secara – benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc
73. 
Branza – intareste oasele fiind o excelenta sursa de calciu

 

Pentru stomac si intestine

74. Tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale
75. 
Pastarnacul – stimuleaza digestia
76. 
Mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor
77.
 Arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa
78. 
Mararul – amelioreaza indigestia
79.
 Soia – are proprietati anticancerigene
80. 
Nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reducerea riscului de cancer al intestinelor 

 

Pentru ficat

81. Anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice
82. 
Sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei
83. 
Conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului
84. 
Drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul
85.
 Nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului
86.
 Papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul
87.
 Laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente
88. 
Menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele
89. 
Carnea de iepure – degreseaza ficatul
90. 
Carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B

 

Pentru rinichi

91. Sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare
92. 
Visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces
93. 
Castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor
94. 
Telina – protejeaza rinichii de virusuri
95. 
Varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi
96. 
Gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza
97. 
Ridichea neagra – este un antibiotic natural
98. 
Varza murata – detoxifica organismul
99. 
Hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet
100. 
Patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu